Ryzlink vlašský r. 2021 z Perné

Exelentní víno vyrobené u nás z nakoupených hroznů vinic Pálavy !

Skladem (>5 ks)
Kód: 182
490 Kč
Kategorie: E-SHOP
PhotoRoom 20240509 183555
NÁŠ TIP

Ryzlink vlašský z ročníku 2021,

pocházející z malebné obce Perná na Pálavě, představuje esenci tohoto jedinečného vinařského regionu.

Toto polosuché víno, s obsahem 9,2 g/L zbytkového cukru a svěží kyselinkou 6,9 g/L, je skvělým příkladem harmonie mezi tradičními vinařskými postupy a moderním pojetím.


Ve vůni dominuje luční med a drobné ovoce, které se postupně prolíná s výraznou oříškovostí a jemnou minerální stopou.

Chuť vína je intenzivně minerální a kovová, s jemným náznakem limetky, což přidává vínu na svěžesti a čistotě. Herbální dovůně a extraktivní, extrémně minerální chuť s limetkovým podtónem, doplněná o unikátní dochuť železité koroze, vás zavede přímo do srdce Pálavy.


Víno je ideální k doprovodu drůbeže nebo lehčích úprav vepřového masa.
Díky svému specifickému charakteru se skvěle hodí k experimentování s různými gastronomickými kombinacemi.


Roman doporučuje víno servírovat chlazené na 12 °C, aby plně vynikly jeho jedinečné aroma a chuť.
Vlašák kvasil v nerezu a následně zrálo tři měsíce na kvasných kalech, což mu dodává další vrstvu komplexnosti.

Toto víno je skvělou volbou pro milovníky vín s výrazným terroirem a charakterem, kteří hledají nezapomenutelný chuťový zážitek.

 

Klasifikace / přívlastek / jakost  Moravské zemské víno
Barva Bílé víno
Označení Moravské zemské víno
Kategorie  polosuché
Ročník 2021
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Mikulovská
Viniční obec Perná
Viniční trať  U spálené hospody
Expozice JV Nadmořská výška 220 m n.m.
Podloží spraše, vápencové slíny
Stáří vinice  21 let
Zbytkový cukr  9,2 g/l
Kyseliny   6,9 g/l
Alkohol  12,2 % obj.
Bezcukerný extrakt  24,2g/l
Číslo šarže   RV02/21
Alergeny Oxid siřičitý
Obsah láhve 0,75 L
Uzávěr BVS šroub
Perspektiva archivace 5-10 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: